Klubmodul henter siden
Tilbud på BIKEFIT hos BIKEOPTIMIZE
Niels Lund

  16.04.2019
  17:23
BIKEFIT normalt 1.799,-,ved bestilling af 3 bikefit 1499,-
 
BIKEOPTIMIZE samarbejder med PRONGHORN cykler og er beliggende i samme butikslokale i Stilling: Århusvej 51 8660 Skanderborg.
 
Mit navn er Johannes Boe Kaluzny og jeg driver BIKEIOTIMIZE. Jeg er tidligere elite-cykelrytter fra landevejscykling og har erfaring indenfor MTB- sporten. Jeg er udannet fysioterapeut fra 2012 og har løbende videreuddannet mig indenfor faget. Jeg driver BIKEOPTIMIZE, da jeg her får mulighed for at kombinere min passion for cykling, fysioterapi og arbejdet med mennesker.
 
Hvorfor er det vælge et Bikefit?
• Kør hurtigere og længere
En optimal position på cyklen sikrer den bedste køre-økonomi, hvor den energi du genererer, mest effektivt overføres til cyklens fremdrift. Eller sagt på en anden måde: den optimale position sikrer den mest effektive kraftoverførsel fra benenes arbejdende muskler via fødderne til pedalerne! Dette betyder naturligvis, at du kan præstere bedre hvad enten det drejer sig om at køre hurtigere eller længere.
 
• Undgå skader og ubehag
Jo mere tid du bruger i sadlen, desto større er sandsynligheden for, at du får overbelastningsskader eller får smerter og/eller ubehag, hvis din cykel ikke er korrekt indstillet, dvs. hvis cyklen ikke er tilpasset din unikke anatomi. De dele af kroppen der oftest påvirkes, er ikke overraskende de dele, der er under hårdest belastning ved cykling såsom fødder, knæ, bagdel og ryg. Men mange ryttere vil også nikke genkendende til f.eks. ”sovende”/følelsesløse hænder samt ømme arme, skuldre og nakke. Alle disse problemer kan være forårsaget af eller forværret af et dårligt samspil mellem rytter og cykel!
 
Vi har mange ryttere, der opsøger os pga. smerter eller ubehag under eller efter kørsel. Men nok så interessant er det, at mange ryttere der ikke selv mener at føle den store ubehag, efterfølgende er overraskede over, hvor meget bedre komfort de får på cyklen efter et veludført bikefit. Og bedre komfort giver mere glæde og nydelse samt resulterer i bedre præstationer!
Hvorfor få lavet et bikefit hos BIKEOPTIMIZE?
Blandt andet fordi jeg
• har stor viden og erfaring med bikefit, hvor elementerne af teori, udsyr, anatomi samt skadeshistorik får lov til at influere på den optimale positionering af cyklen.
• har taget de bedste uddannelser indenfor bikefitting fra Bekela academy i Belgien.
• er uddannet fysioterapeut i 2012 og løbene har taget efteruddannelse bl.a. indenfor ryg nakke.
• har mange års erfaring med bikefit af såvel nybegyndere som mere erfarne motionister, supermotionister og professionelle ryttere.
• har erfaring med bikefit til juniorer, kvinder og mænd inden for alle cykeltyper: MTB, racer, enkeltstart/triathlon og cykelcross.
 
Hvordan forløber et bikefit hos BIKEOPTIMIZE?
Et bikefit tager ca. 2,5 timer og udføres i BIKEOPTIMIZE lokaler, Århusvej 51 8660 Skanderborg (i Stilling).
 
Selve bikefit’et består af tre dele:
• Interview for at forstå rytterens mål, diskutere hvordan et bikefit kan hjælpe med at nå disse og for at kortlægge evt. problemer såsom tidligere skader og smerter / ubehag under og efter kørsel.
• Fysioterapeutisk undersøgelse af fleksibilitet og kropsstabilitet
• Indstilling og tilpasning af cykel til rytteren: sadel-position, styr-position, knæ-analyse (vertikal lasermåling, pedal spacer, pedal-skive, klamper), sko- og pedal-analyse (skoindlæg, wedges, LL shim, klamper) og videoanalyse før og efter.
 
Efter bikefittet udskrives en rapport indeholdende resultatet af bikefit-analysen og cyklens indstillinger.
Da bikefittet er en omfattende, koncentreret analyse indenfor et begrænset tidsrum, kan det i visse situationer være fordelagtig at få foretaget mindre finjusteringer efterfølgende. Bikefittet følges derfor altid op efter nogle uger med en telefonisk samtale for at klarlægge, om der er behov for sådanne finjusteringer.
 
Et bikefit kan udføres på alle typer cykler (Racer, MTB, TT, Tri og Gravel.) Husk at medbring: cykel, cykelsko og cykeltøj
BIKEOPTIMIZE tilbyder desuden:
- Træningsvejledning hvor den nyeste viden indenfor watt-træning anvendes. Træning tager udgangspunkt i dig og tilpasses dit niveau. (Du behøver ikke at have en watt måler, for at være i et træningsforløb hos BIKEOPTIMIZE).
- Fysioterapi med speciale i McKenzie-metoden, der bl.a. er en af de mest anerkendte behandlingsformer indenfor rygproblematikker.
 
Kom forbi og få en kop kaffe samt en snak om hvad jeg kan hjælpe dig/jer med, om det så er problemer med sovende tæer, saddelproblemer eller spørgsmål til træning.
BIKEOPTIMIZE.DK
Århusvej 51
8660 Skanderborg
+45 40375842
InfoBikeoptimize.dk
Kontakt: Johannes Boe Kaluzny
 

Vores Sponsorer